Nyheter

 WinCore AB blir starkare med nya ägare 

WinCore AB är expert inom server och datalagring, och tillhandahåller produkter och tjänster i form av rådgivning, förstudier, design, implementation och underhåll. WinCore grundades 2001 av Jonas Gaverby, och har sedan 2016 ingått i Transtema-koncernen. WinCore förvärvas nu av en ägarkonstellation där Jonas Gaverby ingår som betydande ägare. 

Jag valde att sälja WinCore för att bolaget skulle få resurser att expandera och ta en starkare marknadsposition. På grund av Transtemas prioriteringar, och andra verksamheter inom koncernen har vi tyvärr inte fått möjlighet att realisera WinCores tillväxtplan med Transtema som ägare. I och med den nya ägarkonstellationen som nu förvärvar WinCore har vi äntligen rätt förutsättningar för att konsolidera marknaden för datalagring”, säger Jonas Gaverby. 

I och med förvärvet fortsätter Jonas Gaverby som VD för WinCore. Delägare utöver Jonas Gaverby blir Lars Lindgren som bland annat under 15 år arbetade inom Nordstjernan där han ingick i ledningsgruppen och ansvarade för en bolagsportfölj med ett värde på 16 miljarder kronor. Lars är idag långsiktig ägare till ett tiotal företag med en total omsättning på 1,5 miljarder kronor. 

”Vår avsikt är att konsolidera marknaden för datalagring och bygga ett ledande specialistbolag. Vi kommer att göra det genom att växa organiskt, men även genom förvärv av verksamheter med rätt kompetens. Genom att bli en större aktör, med ett attraktivt erbjudande kommer WinCore bli en ännu bättre partner till både våra kunder och våra leverantörer”, avslutar Jonas Gaverby. 

För mer information, kontakta: 

Jonas Gaverby 070-257 72 06 jonas.gaverby@wincore.se 

Om WinCore 

WinCores kärnverksamhet är server och datalagring där flexibilitet, säkerhet och enkel administration är centrala begrepp. WinCore levererar server- och storageinfrastruktur samt tjänster i form av rådgivning, förstudier, design, implementation och underhåll. WinCore är stationerade i Göteborg och Stockholm. För mer information, se www.wincore.se. 

Wincore är nu en nVIDIA Business Partner och säljer och supportar deras grafik- och cloud-lösningar, där deras produkt DGX är marknadens i särklass snabbaste produkt för AI-lösningar.

Som ett led i ett ständigt pågående förbättringsarbete har  WinCore nu blivit certifierade kring ISO-standarderna för kvalitetsledning (ISO 9001), miljö (ISO 14001) och arbetsmiljö (ISO 45001). Genom certifieringarna skapar man tydligare struktur och processer för de sedan tidigare högt ställda kraven kring kundservice och leverans inom företaget.

Tack vare lång erfarenhet av implementation, kontinuerlig kompetensutveckling och utvecklingsprojekt i teknisk framkant, har WinCore statusen IBM Gold Business Partner, något som endast ett fåtal företag i Sverige innehar

Möt morgondagens IT-system med rätt IT-infrastruktur!
Utvecklingen av IT-system förändras i allt snabbare takt. Allt fler företag fokuserar sina resurser på öppna applikaioner och system, vilket medför rejäla effektiviseringar och kostnadsbesparingar. Vi bjuder er därför till några informativa timmar där WinCore tillsammans med IBM-specialister berättar vad som är på gång och vilka lösningar som utvecklas för att möta morgondagens behov av datalagring.

”The IBM System Storage Speciality rewards IBM business partners who make a significant investment in skills and certifications, customer references, and have the ability to successfully sell and deploy IBM storage solutions.

Vi tittar närmare på det senaste inom VMware samt möjligheterna för er organisation med Software Defined Storage!  Varmt välkomna till en trevlig och informativ eftermiddag med oss på WinCore.

Tjänsten ger tillgång till marknadsledande funktioner med 24/7 support och anpassas efter nyttjandegrad.