Nyheter

Är det snart dags att förnya ert lagringssytem?

Den 8 februari lanserade IBM en uppgradering av sina FlashSystem 7200 och 9200 , med starkare processorer och fler möjliga kommunikationsanslutningar , vilket gjorde de nya systemen ännu kraftfullare, med ännu högre prestanda och bandbredd.

Nya FlashSystem 7300 är ett midrange enterprise-system, gjort för en stabil driftsmiljö – dygnet runt. Systemet är på 2U , har plats för 24st IBM NVMe FlashCore Moduler eller industristandard NVMe flash diskar vilket kan ge en effektiv lagringsvolym på över 2,5 PB. Via expansionsmoduler kan lagringsytan utökas med ytterligare 1500 SAS- eller SSD-diskar , så systemet är gjort för både stora och medelstora företag eller företag med behov av prestanda eller utökad cybersäkerhet.

Eftersom FlashSystem 7300 styrs av IBM Spectrum Virtualize som har extern virtualisering som en standardfunktion blir det enkelt att migrera under produktion från bl.a. över 500 icke-IBM lagringssystem. Med IBM Storage Insights , en AI-baserad, proaktiv övervakning som också ingår, blir hantering av systemet enkelt.

Med IBM Safeguarded Copy för Cybersäkerhet – kan dolda säkerhetskopior skapas vilket underlättar och snabbar upp återställning av data – från dagar till timmar – vid en ev. ”ransom-ware” attack.

Därför rekommenderar vi er att ta en titt på IBM’s nyaste lagringssystem – IBM FlashSystem 7300.

Erbjudande:

IBM FlashSystem 7300

  • Dubbla controllers active/active, 16/32Gbps FC eller 10/25Gbps iSCSI
  • 8 st 9.6TB NVMeFCM som ger minst 90TB effektiv lagringsyta i DRAID6, IBM Spectrum Virtualize med compression, deduplicering, migrering, spegling, tiering, flashcopy m.m. och 3 års 24/7 support.
  • IBM Storage Insights som ger en proaktiv, AI-cloud baserad övervakning av systemet ingår också.
  • Dessutom bjuder vi på 1 dags installationshjälp av systemet i er befintliga driftsmiljö.
Ert pris: 720.000 kr exkl. moms

Vill du veta mer?

Vi sätter gärna upp ett Zoom- eller Teams-möte där vi berättar hur IBM FlashSystems 7300 kan anpassas för just ditt företag. Kontakta Greger Hansson: greger.hansson@wincore.se eller på telefon 0725-89 89 88

 Dags för en ny lagringslösning?

När det börjar bli dags att byta ut ert gamla lagringssystem, är det då troligt att ni tittar runt för att se vad som finns på marknaden?

 Vi rekommenderar IBM FlashSystem 5200

IBM FlashSystem 5200 är ett kostnadseffektivt lagringssystem som passar de flesta företag på den svenska marknaden. IBM har skalat ner systemet till endast 1U med plats för 12 st flash-diskar av typ standard NVMe, IBM FlashCore Module (FCM) eller Storage Class Memory (SCM). Effektiv lagringskapacitet kan blir upp till 650TB, med kompression-rate 2:1, i en DRAID6-pool.

Det går även att SAS-ansluta expansionsenheter med plats för över 700 st SSD-, SAS-, eller NLSAS-diskar.
IBM Spectrum Virtualize ingår i priset, med virtualisering av intern lagring, migrering av data, data-reducering med compression och deduplicering, UNMAP, remote spegling, automatisk tiering ochflashcopy. IBM Storage Insights ger enkel övervakning och hantering av systemet.
IBM FlashSystem 5200 är helt NVMe-baserat och ger en maxprestanda på 1,5 miljoner IOPS och har en  minsta latency på 70 microsekunder.

Vill du veta mer?

Vi sätter gärna upp ett Zoom- eller Teams-möte där vi berättar hur IBM FlashSystems 5200 kan anpassas för just ditt företag. Kontakta Greger Hansson: greger.hansson@wincore.se eller på telefon 0725-89 89 88

ERBJUDANDE:

IBM FlashSystem 5200
Dubbla controllers active/active, 16/32Gbps FC eller 10/25Gbps iSCSI, 8 st 19.2TB NVMeFCM som ger minst 160TB effektiv lagringsyta i DRAID6, IBM Spectrum Virtualize med compression, deduplicering, migrering, spegling, tiering, flashcopy m.m. och 3 års 24/7 support.

IBM Storage Insights som ger en proaktiv, AI-cloud baserad övervakning av systemet ingår också.
Dessutom bjuder vi på 1 dags installationshjälp av systemet i er befintliga driftsmiljö.

Ert pris: 599.000 kr exkl. moms

 WinCore AB blir starkare med nya ägare 

WinCore AB är expert inom server och datalagring, och tillhandahåller produkter och tjänster i form av rådgivning, förstudier, design, implementation och underhåll. WinCore grundades 2001 av Jonas Gaverby, och har sedan 2016 ingått i Transtema-koncernen. WinCore förvärvas nu av en ägarkonstellation där Jonas Gaverby ingår som betydande ägare. 

Jag valde att sälja WinCore för att bolaget skulle få resurser att expandera och ta en starkare marknadsposition. På grund av Transtemas prioriteringar, och andra verksamheter inom koncernen har vi tyvärr inte fått möjlighet att realisera WinCores tillväxtplan med Transtema som ägare. I och med den nya ägarkonstellationen som nu förvärvar WinCore har vi äntligen rätt förutsättningar för att konsolidera marknaden för datalagring”, säger Jonas Gaverby. 

I och med förvärvet fortsätter Jonas Gaverby som VD för WinCore. Delägare utöver Jonas Gaverby blir Lars Lindgren som bland annat under 15 år arbetade inom Nordstjernan där han ingick i ledningsgruppen och ansvarade för en bolagsportfölj med ett värde på 16 miljarder kronor. Lars är idag långsiktig ägare till ett tiotal företag med en total omsättning på 1,5 miljarder kronor. 

”Vår avsikt är att konsolidera marknaden för datalagring och bygga ett ledande specialistbolag. Vi kommer att göra det genom att växa organiskt, men även genom förvärv av verksamheter med rätt kompetens. Genom att bli en större aktör, med ett attraktivt erbjudande kommer WinCore bli en ännu bättre partner till både våra kunder och våra leverantörer”, avslutar Jonas Gaverby. 

För mer information, kontakta: 

Jonas Gaverby 070-257 72 06 jonas.gaverby@wincore.se 

Om WinCore 

WinCores kärnverksamhet är server och datalagring där flexibilitet, säkerhet och enkel administration är centrala begrepp. WinCore levererar server- och storageinfrastruktur samt tjänster i form av rådgivning, förstudier, design, implementation och underhåll. WinCore är stationerade i Göteborg och Stockholm. För mer information, se www.wincore.se. 

Wincore är nu en nVIDIA Business Partner och säljer och supportar deras grafik- och cloud-lösningar, där deras produkt DGX är marknadens i särklass snabbaste produkt för AI-lösningar.

Som ett led i ett ständigt pågående förbättringsarbete har  WinCore nu blivit certifierade kring ISO-standarderna för kvalitetsledning (ISO 9001), miljö (ISO 14001) och arbetsmiljö (ISO 45001). Genom certifieringarna skapar man tydligare struktur och processer för de sedan tidigare högt ställda kraven kring kundservice och leverans inom företaget.

Tack vare lång erfarenhet av implementation, kontinuerlig kompetensutveckling och utvecklingsprojekt i teknisk framkant, har WinCore statusen IBM Gold Business Partner, något som endast ett fåtal företag i Sverige innehar

Möt morgondagens IT-system med rätt IT-infrastruktur!
Utvecklingen av IT-system förändras i allt snabbare takt. Allt fler företag fokuserar sina resurser på öppna applikaioner och system, vilket medför rejäla effektiviseringar och kostnadsbesparingar. Vi bjuder er därför till några informativa timmar där WinCore tillsammans med IBM-specialister berättar vad som är på gång och vilka lösningar som utvecklas för att möta morgondagens behov av datalagring.

”The IBM System Storage Speciality rewards IBM business partners who make a significant investment in skills and certifications, customer references, and have the ability to successfully sell and deploy IBM storage solutions.

Vi tittar närmare på det senaste inom VMware samt möjligheterna för er organisation med Software Defined Storage!  Varmt välkomna till en trevlig och informativ eftermiddag med oss på WinCore.

Tjänsten ger tillgång till marknadsledande funktioner med 24/7 support och anpassas efter nyttjandegrad.